Betöltés folyamatban
Jun 4, 2014

Nadinka, Reika és Jana, a három szibériai tigriskölyök 2012

written by robert

A három szibériai kistigris áprilisban született Németországban. Amikor az anya megbetegedett, az abonyi állatkertet kérdezték meg először, vállalják-e a kölykök gondozását. Igent mondtak, így került Magyarországra Nadinka, Reika és Jana.

Tigrist simogatni különleges alkalom, páromnak is gyerekkori álma volt egy kistigrist “gyömöszölni”. Talán 2 hete hallottam először, hogy tigriskölyköket lehet simogatni itt Magyarországon. Az első gondolatom az volt, hogy biztosan hatalmas lesz a tömeg, talán a végén még oda sem férünk hozzájuk. Azután még egy fotó. Timi, az egyik idei menyasszony tett fel egy képet a Facebook-ra. Leleveleztük, hogy nem is volt olyan vészes, mindenki sorra tudott kerülni.
Hirtelen elhatározás… és hétfőn az egész família – nagy sietve (hogy elérje a 11 órai bemutatót)- már Abony felé autózott. A három gézengúz tüneményes volt, ugyanakkor elevenségül ellenére remekül viselték a látogatók simogatásait. A gondozók mindent megtettek, hogy senki se maradjon ki a jóból. A kis fenevadak feledhetetlen élményeket szereztek az egész családnak.
Nem szeretek és soha nem is fényképeztem állatokat állatkertben, most azonban kivételt tettem.

A magán állatkert nem kap állami támogatást, bevétele kizárólag a belépőjegyek értékesítéséből és az örökbefogadók által befizetett összegekből származik. (www.maganzoo.hu) Aki teheti, látogassa meg őket, érdemes.

 

Roky Balboá-t (remélem) a videóban senki sem fogja hiányolni


Vissza a bejegyzésekhez